вторник, 20 септември 2011 г.

Откриха превантивно информационния център по зависимости в Стара Загора

20 септември 2011
DARIK NEWSСт.Загора 
Превантивно информационният център по зависимости към Съвета по наркотични вещества беше официално открит и осветен днес в Стара Загора. В него ще се провеждат занятия на терапевтичен театър, арт-терапия с танци и рисуване. Ще се води и терапевтична дейност със зависими лица и техните семейства.
Ръководител на дейностите в центъра е Радост Овагимян, която е секретар на Съвета по наркотични вещества към Общината. Помещението е ремонтирано със средства от бюджета на въпросната структура.

Кметът проф. Светлин Танчев награди двамата победители в конкурсите за мото и лого на новия информационен център. Мотото „Подаваме ръка, даряваме надежда" е хрумване на 28-годишният Живко Желев. За най-добро лого беше избрано това на фотографа Александър Петков, който и преди се е включвал в инициативи на Съвета по наркотични вещества. Освен грамотите, които получиха, двамата млади мъже ще бъдат включени към делегацията, която ще посети и разгледа превантивно информационен и терапевтичен център по зависимости в Гърция.
Гостите на празника бяха поздравени от Театрална студия „Слънце" към библиотека „Родина" с ръководител Росица Гюмлиева.
На освещаването присъстваха още Николина Горова - секретар на Община Стара Загора и Кристиан Петков зам.-председател на Общинския съвет в града.
Старозагорският превантивен център се намира на ул."Цар Иван Шишман" №96, в близост до Военен клуб.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар